Elgjagt i Sverige
Hej alle sammen!
Først og fremmest, så er turen til Vietnam endelig ved at være helt på plads og planlagt færdigt – så skønt! Det endte med, at tyskeren kunne hjælpe os med et hyggeligt sted at bo blandt de lokale, så det er jo helt perfekt.
I dette indlæg vil jeg skrive lidt om en tur jeg var på sidste vinter som var lidt anderledes – nemlig en jagttur til Sverige med nogle af mændene fra min familie i Jylland.
Vi har gjort det nogle gange før, hvor vi tager bilen til Frederikshavn og så færgen derfra til Göteborg – og det fungerer faktisk rigtig godt. Op den måde har vi en del timer i bilen, men også lige mulighed for at slappe af og få noget mad på færgen.
Hytten i Sverige
Når vi er på jagttur bor vi i et lækkert, stort træhus midt i det område, hvor vi går på jagt på om dagen. Udefra ligner huset ethvert andet svensk træhus i en forladt skov og ser ikke ud af noget særligt. Men inden i er det vildt lækkert og helt ny istandsat, og her mangler absolut intet til os. Der er to store badeværelser med jacuzzier og store brusekabiner og så er der en stor sauna i forbindelse med det ene badeværelse. Det er ret lækkert at komme hjem til, efter en lang dag med jagt i forholdsvis koldt vejr. I huset er der også et dejligt køkken, hvor vi hver aften laver mad og hygger os. Vi har før haft min onkels kone og datter med, som er søde til at lave mad klar til os til frokost når vi har pause fra jagt, og så har de gerne aftensmad klar til os om aftenen. Det nyder vi naturligvis rigtig godt af, da vi har meget lange dage og er super trætte.
Jagten
Vi står meget tidligt op hver morgen for at komme ud i god tid, til elgene kommer frem. Meget af tiden går med, at sidde og vente – og det kan godt være rigtig koldt og ikke så spændende. Men når der så kommer en elg og vi får ram på den, er det det hele værd. Dem vi skyder får vi flået og skåret op så vi kan få dem med hjem. Vi deler kødet ligeligt imellem os så der er lidt godt til vores frysere, et godt stykke tid. Jeg elsker at spise lidt anderledes kød end bare et almindeligt stykke oksekød, og så smager det også bare bedre når man selv har nedlagt dyret – det er bare noget andet, end at købe det fra køledisken i Brugsen.
Jeg ved det nok er svært at forestille sig sådan en tur hvis man aldrig selv har prøvet det, men jeg håber alligevel i fik lidt ud af det. Jeg håber på, at vi skal på sådan en tur igen næste år – for det er bare en super oplevelse at have med sin familie når vi er mange med samme interesse og passion for jagt!
Ses – Nikolai