X

Hvad skal man se i Rom på 2 dage?

Panoramic aerial view of Rome

Denne guide er for dig, der står over for et flygtigt besøg i den magiske by Rom, har vi skræddersyet den ultimative guide til et komprimeret, men uovertruffen eventyr. Måske er det en forretningsrejse, der bringer dig til Den Evige Stad, eller måske er det blot et kort afbræk fra hverdagens travlhed, men ønsket om en mindeværdig oplevelse er stadig intakt. Jeg guider dig gennem Roms højdepunkter, så du kan maksimere dine oplevelser på kort tid. Så gør dig klar til at omfavne Roms magi, selv når tiden er knap! 

Dag 1: Morgen – Eftermiddag

Dit eventyr begynder med det magiske Colosseum, en strukturmæssig præstation fra antikken. Forestil dig brølet af tusinder af tilskuere, mens du vandrer gennem de storslåede buegange, og mærk historiens vingesus i hvert trin. Fortsæt din rejse til Forum Romanum, hvor det antikke Roms politiske og sociale liv udfolder sig i templer, basilikaer og triumfbuer. Tag dig tid til at lade historiens lag folde sig, mens du bevæger dig gennem dette gamle kompleks. 

Tip: Køb billetter online på forhånd for at undgå lange køer og maksimere din tid.

At have dine billetter klar inden besøget giver dig ikke kun adgang uden ventetid, men det tillader også fleksibilitet i din rejseplan. På GetYourGuide.dk kan du købe dine billetter nemt, hurtigt og sikkert, hvor du får leveret dine billetter elektronisk til din mail eller sms inden for få dage. En billet til Colosseum giver ikke kun adgang til sportsarenaen, men den giver dig også adgang til Forum Romanum og Palatinerhøjen. Køb din billet til Colosseum og Forum Romanum på GetYourGuide.dk.

Efter at du har besøgt antikkens Roms, er det tid til at nyde en autentisk italiensk frokost på Trattoria Luzzi. Dette skjulte lokale perle tilbyder mere end bare en velsmagende menu, der bringer dig ind i hjertet af den romerske gastronomi. Jeg kan varmt anbefale deres frisklavede pastaretter, der tilhører lækre saucer til. Lad atmosfæren forstærke din kulinariske oplevelse. Den rolige atmosfære gør det til det perfekte sted at reflektere over morgenens eventyr, inden du går videre til næste destination. 

Du kan evt. læse “Gode spisesteder i Rom”, hvor jeg anbefaler andre spisesteder uanset præference, hvor flere af dem er tæt på seværdighederne. På den måde undgår du at bruge tid og stress over transporten, men samtidig kan du få mest ud af din tid på to dage i Rom. Har du brug for hjælp med at komme fra det ene sted til det andet, kan jeg også anbefale at læse min artikel omkring “Transport i Rom”, hvor jeg guider dig i forhold til hvordan du nemt, hurtigt og fleksibelt kan komme fra A til B.  

Dag 1: Eftermiddag – Aften

Efter at have nydt en velsmagende frokost i Trattoria Luzzi er det tid til at udforske endnu en vidunder i Rom – Pantheon. Dette gamle tempel er mere end blot sten og marmor, for turister er det en portal til fortiden. Pantheons massive kuppel, er en arkitektonisk bedrift, hvor atmosfæren af historie fra oldtidens Romerrige vil fylde rummet og tage pusten fra dig. Du skal prøve at stille dig i midten og kigge på den åbne kuppel, hvor den strålende lysstråle vil bryder igennem. 

Efter at have suget tilstrækkelig inspiration fra Pantheon går turen videre til den nærliggende Trevi-fontæne. Dette er mere end bare et springvand, men et symbol på kærlighed og håb. Netop denne seværdighed indeholder et turistritual, hvor man kaster en mønt over skulderen. Denne tradition er ikke kun et ritual, men også en smuk betydning af troen på, at Rom vil kalde dig tilbage, hvilket Rom i mit tilfælde har gjort fire gange. Tag dig tid til at slentre omkring, få en lækker gelato(is) fra en af de nærliggende butikker, og lad atmosfæren af dette magiske sted synke ind. 

Aften på dag 1 kulminerer på Da Enzo al 29 i det charmerende Trastevere-kvarter. Dette autentiske romerske spisested er mere end bare et sted at spise. Det er en dybt forankret oplevelse af romersk gastronomi. Atmosfæren er afslappet og indbydende, hvilket gør din middag til mere end bare et måltid. Da Enzo al 29 er også en af mine anbefalinger til artiklen “Top 5 bedste restauranter i Roms Trastevere som du kan læse her.” Slut aften af med at gå rundt og nyde bydelens behagelige, livlige og idylliske stemning, hvor du får fornemmelsen af dagligdagen fra indbyggerne i Rom. 

Dag 2: Morgen – Eftermiddag

Det er gratis at komme ind og besøge Peterskirken, dog skal du betale indgangsbillet for at komme op i kuplen. Billetten koster 216 kr. pr. person, hvor du også får en audio guide tour inkluderet i prisen. Køb entrebilletten til Peterskirkens kuppel og audio tour her. Derudover koster det også at besøge Vatikanmuseet, hvor entrebilletten koster alt mellem 200-500 kr. pr. person alt efter om man vil have en guide med på turen. Du kan købe entrebilletten til Vatikanmuseet her

Din anden dag i Rom begynder med et dybt fordybende besøg på Vatikanet. Udforsk Vatikanmuseerne, hvor du kan berige dig ind i den Sixtinske Kapel og afslut denne kunstneriske rejse med et besøg i den storstilede Peterskirken. Jeg anbefaler at du starter dagen tidligt, da dette er nøglen til at undgå de største folkemængder af besøgende, så du på en måde kan nyde denne åndelige og kulturelle oplevelse. Følelsen af at stå under Michelangelos mesterværk i den Sixtinske Kapel og derefter tage ind i den majestætiske Peterskirke vil give dig en uforglemmelig oplevelse. 

Efter en morgen fyldt med kunst og spiritualitet trækker Pizzarium Bonci du mod for at tilfredsstille dine smagsløg med nogle af byens mest lækre pizzaer. Skabt at pizzamester Gabriele Bonci, tilbyder dette unikke sted en bred vifte af lærke innovative pizzaer. Fra klassiske smagskombinationer til uventede varianter er hver bid en rejse gennem autentisk italiensk smag. Tag din pizza med ud til Peterpladsen, find et rolig sted og lad den fantastiske udsigt over Peterskirken ledsage din picnic.

Dag 2: Eftermiddag – aften

Efter en tilfredsstillende frokost fortsætter du din rejse mod den spanske trappe og Piazza di Spagna. Den spanske trappe er mere end blot en forbindelsesvej mellem det franske kvarter og Piazza di Spagna. Det er nærmest Roms svar på et socialt samlingspunkt, hvor lokalbefolkningen og turister sidder side om side, nyder solen og observerer byens pulserende liv. Derudover kan du tage nogle billeder/selfies eller slentre ned ad trappen. Tag dig tid til at nyde atmosfæren på dette livlige og elegante kvarter. 

På Piazza di Spagna finder du nogle af Roms mest luksuriøse butikker og designerforretninger. Uanset om du er interesseret i mode eller blot vil kigge, er dette område et shopping paradis. Gå fra butik til butik, opdag lokale og internationale brands som Gucci, Armani, Valentino og mange flere. For mere inspiration og lokationer til shopping kan du læse min artikel om “Shopping i Rom”.  

Beliggende nær Piazza di Spagna og den berømte Spanske Trappe er Trinità dei Monti Ristorante en perle af en restaurant. Med en charmerende atmosfære og en menu fyldt med lækre italienske retter er dette sted ideelt til en smagfuld oplevelse. Prøv autentiske pastaer, friskfanget fisk eller en lækker dessert, mens du nyder den elegante indretning og den varme velkomst. Trinità dei Monti Ristorante kombinerer smagfuld madlavning med en beliggenhed, der gør det til det perfekte stop på din kulinariske rejse gennem Rom. 

Ellers kan jeg klart anbefale at læse min restaurant guide “Bedste restaurant i Rom” hvor jeg kommer ind på alle typer af italienske restauranter i Rom, uanset om restauranterne er billige, eksklusive eller budgetvenlige osv. Hvis man gerne vil spise andet end italiensk, kan du læse min artikel “Bedste ikke italienske restauranter i Rom”.  

Som en sød afslutning på din to-dages oplevelse i Rom, skal du besøgeIl Gelato di San Crispino. Forkæl dig selv med nogle af byens bedste gelato og lad de lækre smagsvarianter danse på din tunge. Dette bliver ikke bare en dessert; det bliver en smagsoplevelse, der runder din rejse af med en perfekt sød note. Tag en afslappet gåtur og lad denne lækre gelato være prikken over i’et på din oplevelse i den evige stad.

Gode råd til at planlægge ferien

Hvis ikke du allerede har bestilt ferien, men har læst denne artikel til ende, og næste step er at planlægge den. Kan du læse min artikel “5 gode råd til at planlægge en storbyferie”, her deler jeg fem uundværlige råd til at gøre din storbyferie i Rom til en ubesværet og mindeværdig rejse. Fra insider-tip om at undgå turistfælder til at skabe den perfekte rejseplan, selvom du kun er afsted i to dage. ‘

Derudover har jeg også skrevet et indlæg “Pakkeliste til storbyferie” som omhandler om, hvordan du pakker smart og let uanset hvor mange dage du er ude og rejse. Artiklen guider jeg dig, så du kan tage af sted i ro og mag helt uden bekymringer. 

Følg med på bloggen

Jeg håber at jeg har besvaret dine spørgsmål omkring hvordan man planlægger en storbyferie til Rom på kun 2 dage. Har du brug for flere guides, inspiration eller råd omkring rejser kan du “tilmelde dig nyhedsbrevet her”.   

Læs også: 

  • Hvad skal man se i Rom på 3 dage? 
  • Hvad skal man se i Rom på 4 dage? 
  • Anderledes oplevelser i Rom 
admin:
Related Post