X
    Categories: Blog

Hvorfor kreatin kan forbedre din træning

Mand der løber

Hvis du træner og træner, men ikke helt ser de resultater, som du havde forventet, så kan det være at du skal prøve kreatin som kosttilskud. Kreatin hjælper dig nemlig med din udholdenhed under træning, og med at opbygge dine muskler. Så kan du helt sikkert se resultater fra din træning – og være tilfreds med din krops udvikling. Kosttilskuddet er især for dig, der udøver intens træning – om det er styrke- eller løbetræning. Det er nemlig et af de bedre tilskud, du kan tage, hvis du ønsker at forbedre præstation. 

Kreatin hjælper dig med at øge din muskelmasse, så du hurtigere ser resultater. Måden det fungerer på er, at din udholdenhed forbedres, når du tager kreatin. Det betyder, at du kan tage flere gentagelser under din styrketræning, og dermed opnå en øget muskelmasse. 

Er der nogle bivirkninger?

Hvis du sidder og er lidt nervøs for, om kreatin giver nogle bivirkninger, så det forståeligt nok. Det har jo en positiv effekt på din træning og præstationsevne, så det er meget naturligt at tænke, at der er bivirkninger ved brugen af det. Det selvfølgelig vigtigt, at du ved, at kreatin er et naturligt stof, som du faktisk selv danner i din krop. Det er derfor ikke helt unaturligt for din krop, at du tager kosttilskuddet, og der opstår faktisk sjældent bivirkninger ved brugen af kreatin. Men derfor kan de jo godt opstå. En bivirkning som er dokumenteret er, at nogle opnår øget kropsvægt. Som hovedregel vil du ikke opleve bivirkninger ved at tage kosttilskuddet. Vil du alligevel gerne vide endnu mere om kreatin, og hvilke bivirkning, der kan forekomme – men sjældent gør, så kan du læse mere om det her.

Hvordan og hvornår du skal tage kreatin

Du kan både tage kosttilskuddet før eller efter træning. Nogle mærker højest effekt, hvis de tager det før træning, mens andre mærker højest effekt, når de tager det efter træning. Det vigtigste er dog, at du indtager kreatin hver dag, og vigtigt, at du indtager den anbefalede daglige dosis på 3 gram. Det fylder nemlig dine kreatindepoter op, så du får den ønskede effekt ved brugen af tilskuddet. 

Det er ligeledes vigtigt, at du holder en pause med at indtage kosttilskuddet. Du kan nemlig blive tolerant overfor kreatin, hvis du fortsætter med at tage – uden pause. Så mister det sin effekt, og du opnår ikke noget ved at indtage det. Den anbefalede periode er 2-3 måneder, hvor du herefter holder en pause. 

admin:
Related Post