X
    Categories: Blog

Minnesotakur, en behandling for alkoholikere som virker

Der findes mange behandlingscentre for alkoholikere efterhånden. Det er lidt skræmmende i sig selv, for det må alt andet lige betyde efterspørgslen er høj. Men på trods af der er mange behandlingscentre derude, så er det ikke alle som har den samme tilgang til alkoholbehandling. Jeg har undersøgt behandlingsmetoderne lidt nærmere. Den hurtige læser har nok luret i overskriften, hvilken behandling som jeg vurderer er bedst, og ja minnesotakuren er den mest effektive behandlingsmetode derude. Men hvad er en minnesotakur? Og hvorfor virker den? Det vil jeg forsøge at forklare i dette blogindlæg.

Hvad er går minnesotakuren ud på?

Minnesotakuren kom til verden, tilbage i 1950’erne, i den amerikanske stat ved samme navn. Minnesotakuren tager udgangspunkt i 12 trins behandlingen, som er kendt fra Anonyme Alkoholikere. Den velkendte 12 trins metode stadig fundamentet i minnesotakuren, men folkene i minnesota lavede nogle tilføjelser, som er med til at gøre det til den mest effektive behandling for alkoholikere den dag i dag. Minnesotakuren var den første behandlingsmetode som så det at være alkoholiker, som værende en sygdom. Det skulle vise sig at være revolutionerende for alkoholbehandlingen. Det handler i høj grad om erkendelse og accept. Erkendelsen kan man argumentere for, kommer i 2 steps. Først at acceptere at være alkoholiker er en sygdom og derefter kommer erkendelsen også i, at den alkoholiserede erkender han/hun er alkoholiker. Efterfølgende er det vigtigt at accepten kommer i forhold til, at alkoholikeren acceptere at gå i behandling.

Hemmeligheden bag minnesotakuren

En anden ting som er unik for minnesotakuren og samtidig er et vigtigt kriterium for dens succes er, inddragelsen af ædru alkoholikere. Minnesotakuren var den første behandlingsform, som begyndte at eksperimentere med at inddrage tidligere alkoholikere, som en del af behandlingen. Det skulle vise sig at være en genistreg uden lige. I sådan en grad, at man ikke kan lade vær at tænke, hvorfor er der aldrig nogen der har tænkt på det før? Inddragelsen af de ædru alkoholikere i minnesotakuren virkede fordi de kunne byde ind med dyb empati og erfaringer fra selv at have været igennem en alkoholbehandling.

I løbet af alle alkoholbehandlinger vil man støde på modstand fra alkoholikeren. Abstinenserne begynder at melde sin ankomst og det er her man som behandler skal være stærk. Samtidig er det her de ædru alkoholikere, som led i minnesotakuren, for alvor kommer til sin ret. Her kan de byde ind med erfaringer og statuere et eksempel på, at det er muligt at komme igennem og ædru ud på den anden side. Ydermere, giver clichén “jeg ved hvordan du har det” en helt anden betydning. Fordi misbrugskonsulenterne ved rent faktisk hvad du går igennem. Minnesotakuren er meget mere end det, men det er klart de to faktorer, der har gjort behandlingen så populær og effektiv som den er i dag. Først at anerkende at det at være alkoholiker er en sygdom og derefter inddragelse af ædru alkoholikere under behandlingen. Det er nøglen til en effektiv behandling og det er hemmeligheden bag den kendte minnesotakur.    

 

admin:
Related Post