X
    Categories: Blog

Aktier med frynsegoder – en bonus for investoren

Der kan være mange fordele ved at investere i aktier. Den primære årsag er og bør naturligvis være at få pengene til at gro, men nu hvor vi er i gang, så er der ingen grund til ikke også at se nærmere på aktier med frynsegoder.

Hvad mener jeg så med det? Jo.. Der findes en række aktier, der ikke kun tilbyder investorer et potentielt afkast i form af værdistigning eller løbende udbytte betaling. Denne gruppe af aktier har udover det normale potentiale, ligeledes aktionærfordele, der kan komme dig til gode som aktionær i det pågældende aktieselskab.

Er du eksempelvis glad for at rejse? Så tilbyder enkelte flyselskaber rabat for deres aktionærer, hvilket betyder at du kan komme billigere afsted. Ligeledes har enkelte forlystelsesparken og fodboldklubber gratis adgang for aktionærer, hvis de har et vist antal af deres aktier i porteføljen. Netop begrænsningen er for at sikre, at alle og enhver ikke bare køber en enkelt aktie, for at udnytte fordelen.

Aktier med frynsegoder er ikke garanterede!

Det er selvfølgelig væsentligt at understrege, at aktier med frynsegoder og andre aktionærfordele, generelt ikke er en selvfølge eller en garanti. Det er frynsegoder som det enkelte aktieselskab vælger at tildele deres aktionærer, og som kan fjernes såvidt selskabet ønsker dette.

Netop aktionærfordele er ofte noget der benyttes, for at skabe ekstra værdi for aktionærerne. Ligeledes kan det tænkes, at aktiefordele kan være medvirkende til, at forlænge investeringshorisonten og “levetiden” for den enkelte investor i netop et aktieselskab.

Følger du linket længere oppe, så finder du en lang liste over selskaber der tilbyder en smule ekstra for deres aktionærer. Mange af dem har haft tilbuddene i flere år, hvorfor det også tegner på at det vil være en fed, ekstra bonus, mange år fremadrettet – men husk, der er ingen garantier! Vælg desuden altid aktier på baggrund af økonomisk analyse, og se udelukkende aktionærfordele og frynsegoder som en ekstra lille bonus.

admin:
Related Post