X
    Categories: Blog

Hvad er den bedste transportform for fragt til udlandet?

Når du skal have leveret fragt fra A til B, så er det vigtigt, at du vælger den transportform, der er bedst for dit gods. Især hvis du skal have transporteret produkter til og fra udlandet, så er det en god idé at sammenligne dine muligheder, så dine produkter kommer hurtigt og sikkert frem til destinationen. 

Speditører hjælper dig med fragt til udlandet

Hvis du vil være helt sikker på, at du vælger den bedste transportform til dit gods, så anbefales det, at du samarbejder med en speditør. Speditører med speciale i fragt til udlandet. Speditører har kontakt til firmaer inden for alle de forskellige transportformer, herunder søfragt, luftfragt og biltransport. De kan derfor altid rådgive dig om hvilken transportform, der er bedst til det land, som du skal have fragtet gods til. Et eksempel på en speditør er det danske fragtfirma N. A. Nissen, der arbejder med luftfragt, søfragt, biltransport og kurer services. 

Vejtransport til udlandet

Hvis du blot skal transportere gods fra fastland til fastland eller områder, der er forbundet med broer, så er det ofte billigst og mest effektivt at anvende vejtransport, f.eks. en vognmand. Med en fragtbil kan du transportere både store og små mængder. Derudover kan ruten være forholdsvis direkte, så belastningen for miljøet er minimal.  

Luftfragt til udlandet

Til mange lande vil vejtransport ikke være en mulighed eller det vil tage for lang tid, f.eks. hvis du skal have transporteret gods fra Danmark til USA. Så kan du i stedet vælge luftfragt eller søfragt. Hvis det er vigtigt, at dit gods, når frem så hurtigt, som muligt, så er flyfragt det bedste valg. Hvis man medregner transittiden i lufthavne, ventetid og håndtering af lasten, så kan flyfragt tage mellem 3-12 dage, afhængig af hvilke lufthavne dit god skal flyves mellem. 

Til gengæld er flyfragt ofte dyre end andre transportformer og mere miljøbelastende. 

Søfragt til udlandet

Hvis det ikke er vigtigt, at dine produkter kommer hurtigt frem, så er søfragt en god mulighed. Desuden vil søfragt være nødvendigt, hvis du skal have transporteret meget tungt gods, fordi fly ikke kan fragt særlig tungt gods. Til gengæld skal du være tålmodig, fordi søfragt kan tage mellem en uge og 70 dage afhængig af afstanden. Prisen vil også afhænge af afstanden, men den er ofte billigere end flyfragt. 

Derudover er søfragt meget mindre miljøbelastende end flyfragt. Hvis et fly med gods f.eks. belaster miljøet med ca. 100 gram carbondioxid per kilometer, så vil et moderne containerskib med samme last kun belaste miljøet med under 10 gram CO2 per kilometer. Dette er på trods af at søfragt ofte tager en længere og mindre direkte rute end luftfragt. 

admin:
Related Post