X
    Categories: Blog

Lup til din hobby

De fleste af os har forskellige typer hobbyer som vi kan lide at beskæftige os med lige så snart vi har mindste tid tilovers. Nogle er til sport og andre er til det mere kreative. Med en lup kan man komme rigtigt tæt på det man gerne vil observere og se alle detaljer, uanset om det er en mønt, et frimærke eller et insekt. Oftest er det dem der eventuelt samler på et bestemt objekt som skal bruge en lup. Men det kan også være dig der elsker at bruge din tid i naturen og komme tættere på de små insekter eller planter.

Forskellige typer lupper

Der findes mange forskellige typer lupper som er egnet til forskellige formål. Hos Kikkertland finder vi et bredt sortiment af mange forskellige lupper, uanset hvad din interesse eller hobby mon være. Du kan blandt andet finde:

  • Lupper med lys/LED
  • Lommelupper
  • Botanisklup
  • Urmagerlup
  • Sylup
  • Frimærkelupper
  • Brillelup

Alle ovenstående lupper er perfekte at bruge til observation af forskellige objekt men brilleluppen og syluppen er desuden perfekt for håndarbejde, da du har begge hænder fri. Denne type af lup kan anbefales hvis du er interesseret af at sy, brodere eller lignende. De er også velegnet til arbejde med smykker og ure hvor detaljerne er meget små. Her har man også muligheden for at vælge en luppe med lys, for at gøre det endnu nemmere at se objektet som skal observeres. Kikkertland har den perfekte pandelup med lys som består af tre LED lamper der drives af et genopladeligt batteri. Denne pandelup er udmærket at bruge hvis du skal have dine hænder fri til at arbejde.  

Lommeluppen er et sikkert valg

Mange ønsker en lup som er nem at have med i lommen eller tasken. Kikkertand har et bredt udbud af lommelupper som er perfekt velegnet at have med uden at den skal tage meget plads. Bland andet lommeluppen fra Eschenbach er et sikkert valg, da den er smal og nemt for plads i lommen. Luppen kommer desuden med et flot læder-etui som beskytter luppen godt når den ikke bruges.  

Hvilken forstørrelse har en lup?

Lupper bruges, som I ved, til at forstørre objektet vi observerer så vi kan se det mere tydeligt. Dette kan f.eks. være de små detaljerne på et frimærke elle for at se hvordan et insekt ser ud når man kommer virkeligt tæt på. Forstørrelsen på luppen kommer an på hvad luppen er egnet til. Derfor har også alle lupper forskellig forstørrelse, afhængigt hvad man vil observere.  En helt almindelig lup har oftest en forstørrelse på omkring 3x eller 4x. Men en rigtigt god frimærkelup har en forstørrelse på 10x. En sylup kræver ikke en større forstørrelse og har derfor som oftest en forstørrelse på 2x til 3x.

Det kan være rigtigt svært at finde den helt rigtige lup men Kikkertland har det helt rigtige udbud, uanset hvad din hobby er eller hvilket formål du vil bruge luppen til. Gå på opdagelse blandt alle forskellige lupper og du ser, du snart skal finde den rigtige lup for dig.

admin:
Related Post