X
    Categories: Blog

Polyester er til alverdens brug

Polyester er særligt anvendt til at sørge for at lag i glasfiber er bundet godt sammen og sat fast på et laminat. Polyester eller polyesterharpiksbruges sammen med en hæmmer og en hærder. Hæmmeren er til for at polyesterenikke skal stå og blive hård og ubrugelig, mens hærderen kan sætte gang i processen når man gerne vil have den til at speede op så polyesteren kan hærde ved eksempelvis stuetemperatur.  

Man anvender typisk polyester til reparationer ved karrosseridele, håndoplægning eller andre projekter, hvor man anvenderglasfiber som primært materiale. Hos Ekkomposit er det muligt købe polyester i1kg eller 5 kg mængder. 1kg polyester er typisk til mindre reparationer hvor 5kg er til større støbninger og projekter. 

Arbejds med glasklar indstøbnings polyester

Ydermere kan du købe glasklar indstøbnings polyester. Det særlige ved denne type polyester, er at den adskiller sig fra andre polyester produkter ved at være helt transparent. Den er udmærket ved at være god til at indstøbe mønter, insekter, træ, sten mm. Det er blot fantasien der sætter grænser. Kunst og smykker er også velegnet til at indstøbe med.

Polyester Fabric Close Up

Når du arbejder med glasklar indstøbning polyester, har du at gøre med at gøre med et ganske taknemmeligt produkt. Du kan nemt få det tilat gøre som du vil. I forbindelse med hærdetiden, er du i nogen grad selv herreover hvor hurtigt det skal hærde. Når du arbejder med indstøbnings polyester fra Ekomposit, kan du vælge at blande 1 % hærder i også hærder produktet på 40minutter, eller vælge at blande 2 % hærder i også hærdes der på omkring 20minutter. Det gør din arbejdsproces nemmere, da du dermed har længere tid tilat støbe projektet. Det er også en fordel at kunne arbejde med hærdetiden vedstørre projekter, der kræver mere arbejde før de kan  begynde at hærde.

Når du køber polyester i mængden på 1 kg hos Ekomposit får du en polyester der indeholder voks, der medfører en klæbefri overflade efter det er hærdet samt et produkt der er for accelereret.

admin:
Related Post