X
    Categories: Blog

Sådan bruger du en crosstrainer

På overfladen er det meget intuitivt at bruge en crosstrainer, for det adskiller sig ikke synderligt fra at gå, om end overkroppen også bliver brugt, hvis du har fat om de ydre, aflange håndtag. Men ligesom folk træder forskelligt med forskellig positur, når de bevæger sig omkring, bruger folk også crosstrainere på forskellige facon. Indtil nogen fortæller dem, hvordan maskinen skal bruges optimalt. Her får du fifs til at bruge crosstraineren bedst muligt.

Opret stilling forebygger slid

Den rette positur på en crosstrainer er slet og ret en ret positur:

  • Hold ryggen ret hele tiden. Fristelsen til at bøje dig over panelet er der måske, specielt hvis du holder om de indre, faste håndtag. Men det er anstrengende for ryggens muskulatur, har ingen konditionsfremmende effekt og kan give rygsmerter.
  • Hvis du bruger de indre håndtag på crosstraineren, så hold om pulsmålerne, der typisk giver sig til kende som to metalskiver på hvert håndtag. Der er ingen grund til at presse hænderne sammen om målerne. De skal nok virke selv ved let berøring af dem.
  • Kig ligeud, når du træner med crosstraineren. Igen frister panelet til at lave noget andet, hvilket i dette tilfælde er at stirre på det og holde øje med distancen, du har bevæget dig. Men det er ikke godt til din nakke, så hold samme positur, som når du er i byen og vil gøre et godt indtryk. Menneskets krop hører naturligt til i opret stilling.

Træd forsigtigt – forlæns og baglæns

Har du aldrig brugt en crosstrainer før, skal du måske lige vænne dig til, at pedalerne kan trædes både forlæns og baglæns. Det er lidt uvant for cyklisten, der har det på rygraden, at træder du bagud, bremser skidtet. Men crosstrainers kan gå begge veje, og at træde bagud er særlig effektivt til at styrke dine lår. Hvordan du træder, gør som posituren også en forskel:

  • Træd til med hæle, da det slider mindre på anklerne.
  • Træd synkront. Det ene ben skal følge med det andet. Begge ben skal bøje sig sammen eller bøje sig ud nogenlunde samtidigt.
admin:
Related Post