X
    Categories: Blog

Trommens rolle og historie

Musik har altid været noget, der har bundet mennesker sammen, hvad end det har været omkring ildsteder, til festligheder eller i dagligstuerne, så kan musik noget helt særligt og specielt i forhold til at danne en fælles stemning blandt mennesker. Historisk set har trommen altid haft en vigtig indflydelse i musikkens verden. Der findes selvfølgelig et hav af forskellige typer trommer, hvor det i nyere tid særligt er trommesættet, der er det populære valg, når det gælder moderne pop og rock musik. 

Men trommen havde også sit indpas i mange historiske begivenheder, hvor den tunge rytme en stortromme kan bringe frem blev brugt til at ile krigere op, inden de skulle i kamp. Trommen havde i sådanne krigssituationer en vigtig rolle, netop at få krigerne i en trance-lignende tilstand, hvor det var trommen, der dikterede adfærden.

Stortrommens historie

Stortrommerne, som også kaldes krigstrommer, blev brugt til at skabe frygt i blandt fjendens geled af krigere. I nyere tid bruges ordet “krigstrommer” blot metaforisk for at symbolisere en given stemning, der emmer af aggressivitet, frygt og usikkerhed. Stortrommen indgår nu i et trommesæt, og i stedet for at man slår på den med trommestikker, bankes der på trommen med en pedal. 

Men på trods af, at trommens umiddelbare formål har ændret sig siden de mere krigeriske tider, så bringer trommen fortsat en helt unik lyd, der danner fundamentet for enhver given musikalsk oplevelse. Hvis trommerne ikke indgår i en sang, så mangler der dybde og bass, som der ikke kan skabes af andre instrumenter. 

Trommens rolle i musikalske opsætninger

Trommen er derfor en stabel i enhver musikalsk opsætning. Tit og ofte bruges trommerne også som startskuddet til rock-koncerter, hvor trommerslageren begynder at lægge an til, at de andre instrumenter kan komme på banen. Det er såvel også trommeslagerne, der tit får publikum til at synge med på en given sang, da rytmen ofte lægges af netop trommeslageren. 

I trommens lange historie har instrumentet som regel budt op til dans og festligheder, hvor den kraftige og dybe tone har sørget for fantastiske aftener. Trommer fra datiden blev tit slået an med hånden, herunder eksempelvis congas og bongoer. Trommen var derfor et instrument, som alle på sin vis kunne benytte sig af til at skabe en rytme. Og dette gælder i de fleste tilfælde stadigvæk. At være en dygtig trommeslager kræver selvfølgelig mange års øvelse og erfaring, men udgangspunktet er, at alle til en vis grad kan sætte gang i en rytme, hvad end det er med hænderne eller trommestikker. 

Det traditionelle trommesæt

Hos https://drumlimousine.dk/ sælges der traditionelle trommesæt, som er meget populære inden for nutidens musik, hvor stort set al slags musik bliver bygget op omkring trommernes rytme og lyd. Trommesættet består normalt af flere typer trommer og bækkener, hvorfor man med et sæt trommer fra drumlimousine kan være fleksibel i forhold til, hvilken genre, der skal spilles.

Er man mere til de mere historiske trommer, så forhandles der også bongotrommer, djember, congas og tongue drums. Kort sagt er der simpelthen et hav af valgmuligheder, hvis man ønsker at begive sig ud i trommeverdenen. Mange af disse trommer hører til under kategorien, percussion, som dækker også adskillige rytmiske instrumenter. 

En cajon er eksempelvis en trætromme, som mange rock-bands bruger i forbindelse med akustiske sessioner, hvor man kan få flere lyde ud af trætrommen alt efter, hvor man slår på trommen med hænderne. Det er derfor en meget alsidig trommer, der giver en stor fleksibilitet, hvis man ønsker at starte sin trommekarriere. 

admin:
Related Post