X
    Categories: rejser

10 dage i Vietnam

Hej med jer, følgere!

Som lovet vil jeg i det her opslag skrive lidt mere om vores rejse til Vietnam som vi så småt er ved at planlægge og begge glæder os rigtig meget til. Planen er, at vi rejser her til november allerede og er væk i ti dage. Vi har som det første booket flybilletterne fra København til Vietnam – nøj det bliver en lang tur! Hvad vi lige gør med hotel har vi ikke lige helt fundet ud af endnu, men vi arbejder på sagen. Vi kunne rigtig godt tænke os, at bo blandt de lokale for at opleve deres kultur sådan helt rigtigt – det er bare utrolig svært at finde, når man ikke kan tale og læse deres sprog!

Vi er lige nu i kontakt med en tysker som lige pt. Bor i Vietnam, og som måske kan hjælpe os – det kunne være vildt fedt. Hvis det slet ikke kan lade sig gøre, må vi jo tage et almindeligt bed & breakfest som ikke er så dyrt, og så selv opsøge kulturen og alt vi gerne vil opleve.

Planlagte oplevelser og udflugter

Præcis hvad vi skal se og opleve på rejsen er ikke helt fastlagt endnu, men vi har snakket om nogle forskellige muligheder. Vi kan enten opleve en del af naturen og så videre på egen hånd, eller vælge allerede arrangerede udflugter med guider der kender det hele. Personligt kan jeg ikke rigtig finde ud af, hvilken måde jeg helst vil opleve på – jeg kan se fordele og ulemper ved begge dele. Taget i betragtning, at vi kun er i Vietnam i ti dage kunne det måske være en meget god løsning, at vælge de guidede ture. På den måde skal vi ikke selv bruge tid på, at finde hen til de forskellige steder og vi får al den information der er værd at vide, på et sprog vi kan forstå. Modsat er det oftest en helt anderledes oplevelse når man selv skal finde rundt og virkelig gøre en indsats for at få en god oplevelse ud af det – det kan også være rigtig lærerigt på en helt anden måde, end ”bare” at være almindelig turist.

 

Oppakning og praktiske tanker

Sådan en rejse til Vietnam som vi er ved at planlægge, er meget langt fra de typer af ferie som de fleste folk rejser på hvert år, hvor de daser og slapper af. Den type ferie hvor du møder op i lufthavnen og så bliver du kørt hen til dit hotel med all inclusive og ligger ved poolen dagen lang, kan være en lækker måde at holde ferie på. Det er dog langt fra sådan vi rejser når vi er afsted som er langt mere primitivt og tilfældigt. De vigtige ting som fly og hotel har vi altid planlagt hjemme fra så der ikke er nogle ubehagelige overraskelser når man står i et helt fremmede land. Det er kun ting som oplevelser og ekstra ture og liggende som vi ikke planlægger og tager lidt som det kommer. Måden vi har pakket på, er heller ikke i en stor kuffert som mange gør – vi har altid vores store rygsæk på, så vi altid kan bære vores oppakning uanset hvor vi skal hen!

Det var lidt om vores Vietnam tur som det ser ud lige nu – det bliver fedt!

Ses – Nikolai

admin:
Related Post