X
    Categories: rejser

Safari

Afrika Safari

Her kommer lige et indlæg, men noget info omkring safari i Sydafrika, til alle jer der ikke selv har oplevet, men måske overvejer det og bare gerne vil vide lidt mere om det. Generelt og helt overordnet er safari en kæmpe oplevelse jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal sammenligne med noget andet. Safari kan opleves forskellige steder verden over, men ud fra hvad jeg har hørt fra andre – og selv oplevet – er Afrika safari i Sydafrika helt klar noget af det mest fascinerende at opleve. Det er naturligvis en smagssag, men for mig er det virkelig den ultimative oplevelse i forbindelse med en rejse, og det er ikke noget man bliver træt af efter et par gange!

Dyrelivet i Sydafrika på Afrika Safari

I Sydafrika er dyrelivet meget rigt og vildt fantastisk, og der er så mange forskellige dyr at se på. Noget som er meget kendt på en typisk Afrika Safari i Sydafrika er ”the big five” som består af fem dyr: løven, leoparden, bøflen, elefanten og næsehornet. Denne gruppe af dyr kan man blandt andet se i Kruger Nationalpark og er meget fascinerende. Derudover er der selvfølgelig også flodheste, zebraer, antiloper, giraffer, aber og mange flere dyr. Det der er mest fascinerende er, at man ser dyrene i deres rette element og ser deres vilde liv helt uden filter som i for eksempel zoo, hvor de er i fangeskab og ikke opfører sig naturligt.

Hvordan fungerer en typisk Afrika safari?

Nu har jeg jo selv oplevet en spændende safari tur hele tre gange, så derfor tænker jeg at jeg kort vil forklare, hvordan sådan en tur fungerer: Alle safari ture skal foregå med en guide, og det er altså ikke en tur man kan få lov at tage på, på egen hånd. Oftest når man er rejst til Sydafrika har man nok tænkt på en Afrika safari, og måske endda allerede booket den hjemmefra. Oftest er man med en form for rejseselskab, og da disse er specialiseret i rejser til Sydafrika kan man rigtig tit booke en safari igennem samme bureau man er afsted med. Selve turen kan forgå både til fods eller i biler, og det er lidt forskelligt hvad folk vælger. Jeg har prøvet begge dele, og jeg kan helt klart bedst lide det i de åbne safari-biler. Der er naturligvis en guide med der har et gevær, hvis uheldet nu skulle være ude – det kan man jo aldrig vide når man har med vilde dyr at gøre. Men man er i de åbne safari biler i grupper, og kører stille rundt på savannen og komme faktisk relativt tæt på de fleste dyr. Bilen bliver også parkeret på nogle af de steder, hvor der er god udsigt så man kan tage billeder og kigge i sin kikkert. På steder, hvor det ikke er for farligt kan man endda få lov at stige ud af bilen og bevæge sig ganske kort fra den – det er virkelig også en god oplevelse!

Det var lidt om min erfaring med Afrika safari, og jeg håber i fik noget ud af det. Hvis i har yderligere spørgsmål til noget, er i meget velkomne til at skrive til mig på min kontaktside!

Ses – Nikolai

admin:
Related Post