X
    Categories: rejser

Eksotiske rejser kræver godt førstehjælpsudstyr

Det er ikke altid ufarligt at rejse langt væk. Særligt når man rejser til lande med helt andre kulturer, er det vigtigt, at man er forberedt, hvis der skulle ske nogen ulykker. De af jer, der har fulgt med i min blog, ved, at jeg som regel rejser med min studiekammerat. Det er min mor for eksempel ikke altid lige tryg ved. Hun har nu ingen grund til bekymring – vi er et par seje drenge, der kan klare det meste. Alligevel er det godt at være forberedt, hvis man skal vandre i naturen eller i nærkontakt med farlige dyr. Min kammerat og jeg rejser aldrig uden det rigtige førstehjælpsudstyr, og jeg vil nu fortælle hvorfor.

Husk alutæppe og tægetang

Nu sker det nok ikke så tit i Sydafrika eller Vietnam; men skal du på vandretur i Sverige eller lignende, kan der komme kolde nætter. Her er det ikke altid nok med en god sovepose og skiundertøj. Det kan være livsfarligt at sove i kulde, og særligt hvis man er kommet til skade, er det vigtigt at holde sig varm. Der er intet så effektivt som et alutæppe, da det reflekterer 90% af kropsvarmen og er afvisende over for både vind og vand. Vi havde et alutæppe med på elgjagt i Sverige, og vi fik heldigvis ikke brug for det, men det kommer med hver gang.

Elgjagt i Sverige betyder også risiko for flåter. Det er sååå vigtigt at tjekke hinanden for flåter hver eneste dag og gerne flere gange om dagen. Da vi var i Sverige, fik vi op til flere flåter i vores gruppe af mænd. De fleste flåtbid er godt nok farlige – heldigvis – men hvis du er meget uheldig, kan det føre til borreliose. Man opdager det først en uges tid efter, flåten har sat sig, og man kan få mange forskellige smerter og feber. Når man fjerner flåter, skal man passe på ikke bare at fjerne kroppen og lade hovedet sidde. Det er nemlig stadig farligt!

Med en tægetang er der dog ingen grund til at være nervøs. Det er den nemmeste og sikreste måde at fjerne flåter på, så husk den nu!

Førstehjælpsudstyr kan være afgørende

Førstehjælpsudstyr er den vigtigste form for udstyr at have med på rejsen. Det er vigtigt at have en helt basal førstehjælpskasse med desinficerende servietter, plaster, forbinding osv. Man ved aldrig, hvad der kan ske på sådan nogle ture, hvor man er ekstra udsat i naturen. Min mor har købt en førstehjælpskasse til mig, og hun er tryg ved, at jeg har den med mig hver gang.

Både min kammerat og jeg kan heldigvis førstehjælp, så skulle det gå helt galt, kan vi også udøve hjertelungeredning på hinanden. Men lad os da håbe, at det ikke går så vidt. Hvis du ikke er så meget for at puste ind i andre menneskers munde, så kan du endda få sådan en lille nøglering med en CPR-maske. Så er der altså ingen undskyldning for ikke at redde liv!

Selvfølgelig skal du ikke stoppe kufferten med et alutæppe og en tægetang, når du skal på badeferie til Mallorca. Dit førstehjælpsudstyr skal afhænge af dit rejsemål og formålet med din rejse. Man skal have lov til at være en vovehals og prøve grænser af. Man skal bare huske på, at jo farligere rejsen kan være, jo mere forberedt skal man også være. Den bedste måde at være forberedt på, er ved at have godt styr på sit førstehjælpsudstyr.

Ses – Nikolai

admin:
Related Post