X
    Categories: Blog

Er testamentet i orden?

Det er meget få der kender arveretten til punkt og prikke. Arveretten er dog en lovgivning, som langt de fleste kommer til, at stifte bekendtskab med før eller siden. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, at kunne hele lovgivningen i hovedet. Derimod vil det være en kæmpe hjælp og spare dig for en masse hovedpine, at kunne de overordnede regler, hvis du en dag sidder og skal bruge det. Problemer er ofte at, hvis du sidder i en situation hvor du skal bruge arveret, er det højst sandsynligt i forbindelse med et dødsfald i familien. Derfor kan det være en ekstra og unødvendigt stress faktor, at skulle tage højde for arveret.

De fleste opretter et testamente, når de når en hvis alder. Hvis den afdøde har oprettet et testamente, så er hele processen forholdsvis straight foward. I det testamente skulle der gerne stå, præcis hvem der arver hvad. Der kan dog stadig være enkelte komplikationer, det skyldes at lovgivningen omkring arveret blev opdateret i 2008. Hvorfor hvis testamentet er oprettet før 2008, kan det være ugyldigt. Det er dog kun i de færreste tilfælde, at det er ugyldigt i forhold til arveretten. Alligevel kan det kun anbefales, at testamentet bliver kigget igennem af en advokat, eller du får noget juridisk rådgivning.

 

Reglerne for børnetestamente

De fleste forbinder et testamente med, at en forældre eller bedsteforældre dør, hvorefter testamentet afgør hvem der skal arve hvad. Det er også fuldstændig korrekt. Men der findes også et børnetestamente, som er en del af lovgivning omkring arveret. Børnetestamentet går i alt sin enkelthed ud på, hvis du en dag går bort, hvem skal så overtage forældremyndighederne over dit barn eller børn. Grunden til det kan være en god idé, er du kan sikre dine børn en god opvækst, hvis du ikke er her mere.

Der er flere ting der er værd, at være opmærksom på når man snakker børnetestamente. Det er ikke et krav ifølge arveretten, men det anbefales du tilføjer en alternativ værge. En alternativ værge, er en form for 2. valg til forældremyndigheden. Det kan desværre ske, at den udvalgte til, at overtage forældremyndigheden ikke er i stand til at påtage sig den rolle. Personen kan måske være arbejdsløs, syg eller i værste tilfælde selv være gået bort. I disse situationer, vil en alternativ værge, gå ind og tage over. Derfor anbefales det, både af advokater og juridiske vejledere, at man udvælger en alternativ værge.

Hvor kan jeg få hjælp til arveret?

Arveret kan som sagt være svær, at holde styr på. Hvis du efter, at have læst dette blogindlæg, føler trang til at få styr på lovgivningen omkring arveret. Så anbefales det, at du søger juridisk rådgivning. Glitnr.com er en samligt af ekspert jurister og tidligere advokater, hvis eneste formål er jeg hjælpe dig, med lige præcis problemstillinger som ovenstående. Hos Glitnr.com kan du få hjælp til arveret. Om det generelt er omkring arveret eller andre juridisk instanster, så sidder de klar til, at hjælpe dig. Det eneste du skal gøre er, at udfylde deres kontaktformular på deres hjemmeside. Derefter vil du blive kontaktet indenfor 24 timer, med et uforpligtende tilbud på, hvordan de kan hjælpe dig, med f.eks. arveret.  

admin:
Related Post