X
    Categories: Blog

Juridisk vejledning

En ven og jeg har gået med en lille drøm i maven om, at blive iværksættere. Det er noget vi har snakket om, i mange år efterhånden. Lige siden vi gik i gymnasiet sammen, har vi drøftet alle mulige ideer, små som store. Her det seneste års tid, er vi begyndt, at tænke lidt mere seriøst over det. Vi har et par forskellige innovative produkt ideer, som vi synes har potentiale. Her forleden aftale vi så, at mødes og tage en alvorlig snak om, hvorvidt vi var klar til, at tage springet og blive selvstændige og følge vores iværksætterdrøm.

Vi var ikke i tvivl om, det var det her vi begge ville. Vi blev enige om, det skulle være nu. Vi var klar til at tage springet, til et nyt kapitel i vores liv. Men vi måtte også erkende, vi ikke vidste nok omkring stiftelse af selskab. Vi var klar over der fandtes forskellige selskabsformer, men ikke hvilke vi kunne gøre brug af. Endvidere hvad der var mest fordelagtigt for os. Derfor måtte vi søge professionel hjælp. Hvorfor vi søgte efter juridisk vejledning online, til rådgivning om stiftelse af selskab. Vi faldt over Glitnr.com, som er en samling af juridiske eksperter, der sidder klar til at rådgive omkring diverse juridiske problemstillinger. Vi tog derfor kontakt til dem, hvor vi fik sat et møde op, hvor vi kunne få hjælp til diverse ting i forhold til iværksætteri. Alt fra stiftelse af ApS til ejeraftale.

Stiftelse af ApS  

Når vi kigger tilbage på vores konsultation med Glitnr, er vi virkelig lykkelige over, vi valgte at gøre det. Vi havde ingen idé om, alle de forskelle der var fra selskabstype til selskabstype. Ydermere hvor stor indflydelse det havde på, måden vi hæftede på, hver i sær og hvor stor startkapital der skulle indskydes. Vi kom frem til, i samarbejde med de juridiske konsulenter, at stiftelse af ApS var den rette løsning. Det var det først og fremmest fordi, ved et ApS eller anpartsselskab, kræver det lav startkapital. I et ApS kræver det 50.000 kr. hvor det til sammenligning kræver 500.000 kr., i et aktieselskab. Men vigtigst af alt, er der begrænset hæftelse.

Når man stifter et selskab, så er der forskellige regler for hvordan man hæfter. Ved et ApS kører den formue, som er i virksomheden, sideløbende med en vores personlige økonomi. Så hvis det i fremtiden kommer til, at gå skidt med vores virksomheds økonomi, hæfter vi ikke personligt, hvilket giver tryghed for os. Vi har netop ingen garanti for, vores innovative ideer bliver den succes vi gerne vil have. Hvorfor den lave startkapital og den ikke personlige hæftelse, er en stor fordel for os.

Nu har vi taget beslutningen og det kan derfor, kun gå for langsomt med at komme igang. Vi kommer helt sikkert til, at gøre brug af mere juridisk vejledning i fremtiden, når der kommer til vi kommer i tvivl om. Eller hvis vi i fremtiden, får flere medarbejdere i fremtiden, er det helt sikkert nye ting, vi skal være opmærksomme på.

admin:
Related Post