X
    Categories: Blog

Rødvin og antioxidanter

Mange undersøgelser tyder på at rødvin har en række gode egenskaber for os som mennesker i en moderat mængde. Det er vigtigt at understrege moderat mængde. I Europa og Nordamerika anses 1-2 glas om dagen og mindst 1-2 alkoholfrie dage om ugen, for at være moderate mængder. Der findes antioxidanter i rødvin som er god pleje for cellerne. Rødvin mener at være forbyggende for hjerte-karsygdomme og visse former for kræft. Det er bl.a. antioxidanten resveratrol der er et af de positive stoffer i rødvinen og den er med til at modvirke oxidativt stress, som er en form for nedbrydning af kroppens celler. Der er dog en del usikkerhed med undersøgelserne, hvor en god tommelfingerregel er at drikke med måde- ligesom man skal spise varieret. Så kan et glas om dagen være fornuftigt at holde sig til eller under. Det kan de hjælpe med hos Winther Vin

Find rødvin hos Winther Vin her: https://www.winthervin.dk/

Det franske paradoks

I Frankrig, eller i hvert fald indtil for 30 årsiden, levede man typisk af ganske fed mad. Det er gerne 3-retters menuer, alkohol og cigaretter. På trods af denne type kost får franskmændene færre hjerte-karsygdomme end andre befolkningsgrupper. Dette paradoks menes at skyldes det store forbrug der er af rødvin. Det er et spændende paradoks fordi det også ses i lande som Italien og Spanien. En årsag mange også peger på er forbruget af forarbejdede fødevarer. Dette forbrug var indtil for 30 år siden lavt sammenlignet med andre lande og kulturelt holdte man sig til at spise omkring hovedmåltiderne. Man spiste altså ikke mellem måltiderne og der er en anderledes alkohol kultur omkring middelhavet i forhold til eksempelvis Storbritannien eller Danmark. Man drikker alkohol ved måltidet, men ikke til offentligt skue.

 

Find din vin

Hos Winther vin findes du en perlerække af klassiske druer, som du kender og helt sikkert også en masse nye som de anbefaler og du bare må smage. Om det er til ostebordet eller det er til forretten eller den store saftige røde bøf, så kan du finde et rigtig godt bud hos Winther vin. De står klar til at rådgive dig omkring valg af vin, og vinens egenskaber. Udover rødvin finder du også hvidvin, rosévin, portvin og mousserende vine til hver end en lejlighed du måtte skulle bruge dem til. Hos Winther Vin, kan du roligt købe rigeligt ind for du er velkommen til at komme og bytte vinene hvis de ikke skulle falde i din smag, og evt. bytte dem til nogle andre. Hvis du har holdt fest og købt for mange vin er du også velkommen tilbage med de overskydende. Hos Winther vin finder du adskellige forskellige vine. Det er lige fra klassiske store franske vine til, over danske unge vine og til frugtige og kraftige spanske vine. Der er vine i alle prisklasser og til ethvert temperament.

Hvis du har en favoritdrue fra en bestemt region, og gerne vil prøve noget i samme kategori kan de hjælpe dig med at finde frem til noget i samme bolgade.

admin:
Related Post