X
    Categories: Blog

Tandbørstehoveder til eltandbørster

Der findes mange forskellige tandbørstehoveder, og det er en individuel sag, hvilke slags tandbørstehoveder, der passer bedst til lige præcis dine tænder. Tandbørstehoveder til elektriske tandbørster – de såkaldte elektriske børstehoveder – adskiller sig fra de almindelige børstehoveder ved, at de automatisk roterer. Du skal således ikke lave de roterende børstebevægelser, da børstehovedet klarer det hele for dig. 

Man kan dog ikke entydigt konkluderer, at de elektriske børstehoveder nødvendigvis er bedre end de traditionelle tandbørster. Men én ting er sikkert: De elektriske børstehoveder fjerner effektivt plak, bakterier og madrester fra dine tænder, så du minimerer risikoen for dannelse af caries, tandsten mv. Med en elektrisk tandbørste kan du altså opretholder en god tand- og mundsundhed på en nem måde. 

Elektriske tandbørstehoveder – også velegnet til børn og ældre   

Børn skal minimum være 3 år – gerne også lidt ældre – før de kan få børstet deres tænder med en elektrisk tandbørste. Mange børn i denne aldersgruppe gider ikke at få børstet sine tænder, hvorfor det kan være lidt af kamp for forældre om morgenen samt ved sengetid. En elektrisk tandbørste kan være et anderledes og spændende indslag for barnet, hvorfor mange børn da også gerne vil have børstet tænder, når det er med en elektrisk børnetandbørste.

Når du børster barnets tænder med en elektrisk tandbørste, ved du også, at plak effektivt fjernes fra barnets tænder, hvilket reducerer risikoen for dannelse af caries. På den måde ved du, at barnet får børstet tænderne ordentligt. Elektriske tandbørstehoveder er desuden også gode til ældre eller andre, som har problemer med finmotorikken.  

Brugervenlige tandbørster 

Der er heller ingen tvivl om, at elektriske tandbørster er yderst brugervenlige. Men det er vigtigt, at du vælger børstehoveder, som er bløde. For at undgå blottede tandhalse, er det nemlig vigtigt at børstehovederne er tilstrækkeligt bløde, så tandkødet også skånes, når du børster tænderne. For dig, som oplever problemer med tandkødet, er tandbørstehoveder med ekstra bløde hår den perfekte løsning. 

Omvendt findes der også masser af tandbørster med hårde børstehår. Disse henvender sig til personer, typisk rygere, som oplever misfarvninger på tænderne som følge af en usund livsstil. Men husk altid at være lidt forsigtig med tandbørsten, når du anvender en tandbørste med hårde børstehår.

admin:
Related Post