X
    Categories: Blog

Verdens whisky – hvor skal du hen, rejsemand?

Rejser du rundt om i verden, så vil du i mange lande kunne støde på den populære spiritus kaldet whisky eller whiskey. Netop stavemåden afhænger af, hvor i verden du befinder dig. På trods af stavemåden, så er der ikke mange forskelligheder mellem de forskellige landes produkter. Det er især i Skotland, at der produceres rigtig meget whisky, og det er her, at man også finder de bedste og mest anerkendte producenter. Der er imidlertid også mange andre lande, der laver en fremragende whisky, og derfor kan det være svært at vælge, hvilken man skal prøve.

Skotland – whiskyens fader & moderland!

Skotland er kendt for at lave nogle af verdens bedste whiskyer,og det er her at man finder nogle af de mest anerkendte producenter. Skotland er hjemsted for massevis af destillerier, der alle som udgangspunkt laver whisky af høj kvalitet. Der findes mange forskellige slags skotsk whisky, og det kan derfor være svært at vælge, hvilken man skal prøve. Nogle af de bedste og mest kendte producenter af skotsk whisky er The Macallan, The Glenlivet og Laphroaig.

Skal du ud og rejse og ønsker du at blive klogere på whisky, så vil Skotland for mange være det land, som rejsen starter i. Herefter kan mange andre lande og destinationer besøges, for at få større perspektiv på produktion og traditioner.

Skal du købe en ny flaske whisky? Vi anbefaler www.lgwhisky.dk for godt priser og bredt udvalg!

Irland 

Irland er et andet af verdens førende lande, når det kommer til whisky, stavet whiskey i Irland. Netop Irland har en lang historie med at lave denne populære spiritus, og det er her, at man finder nogle af de bedste producenter udenfor Skotland.

Irland er hjemsted for mange forskellige typer af whisky, og derfor kan det ligeledes i Irland være svært at vælge, hvilken man skal prøve. Nogle af de bedste og mest kendte producenter af irsk whisky er Bushmills, Jameson og Connemara.

USA

Retter vi blikket mod USA, så findes også her en række gode destillerier og whiskyer. En af USA’s mest kendte og klassiske destillerier er Jack Daniel’s. Jack Daniel’s er blandt andet kendt for at lave en fed og kraftig smag på deres whiskyer. Jack Daniel’s producerer single malt, single batch og small batch whiskyer. Det er dog den mest kendte ”Tennessee Whiskey” der er Jack Daniel’s Old No. 7. Selvom Jack Daniel’s whisky er alment kendt, så er det næppe kendernes favorit.

En anden af USA’s kendte destillerier er Jim Beam. Jim Beam er en destilleri der både laves bourbon og rye whisky. Jim Beam er kendt for at lave en klassisk og fed smag, som efterhånden har vundet mange priser. Jim Beam producerer blandt andet ”Jim Beam Bourbon”, ”Jim Beam Double Oak” og ”Jim Beam Rye”.

Der findes naturligvis også en række andre destillerier i USA. Et eksempel er Wild Turkey som også laves i USA og er kendt for at lave en meget kraftig og fed smag. Wild Turkey producerer blandt andet ”Wild Turkey 101” og ”Wild Turkey 81”. Det er med andre ord muligt at finde en række gode whiskyer i USA.

Skal du på rejse som whiskyentutiast, så har du her tre gode bud på destinitioner. Uanset om du vælger USA, Irland eller Skotland, så vil der være rig mulighed for at dykke ned i Whisky – eller Whiskey – afhængigt af hvilket land du besøger.

admin:
Related Post