X
    Categories: guide

Er du til friluftslivet, skal du have de bedste pandelygter

Har du, ligesom mig, en uimodståelig lyst til at tage på elgjagt i Sverige? Eller er det mere kanoturen, der frister? Hvis du bare er det mindste glad for naturen og gerne vil ud og opleve den, så vil jeg i dette indlæg fortælle lidt om, hvilke gadgets og grej, der er vigtige at have med. Allervigtigst er det, at du husker pandelygter.

Uden pandelampe duer helten ikke

Okay, det rimede måske ikke helt. Men det er sandt. Du ved aldrig, hvornår du kan få brug for en pandelygte, og derfor er det ekstremt vigtigt at huske dine pandelygter på turen. Pandelamper er praktiske, når du skal ud i skoven og grave et hul. Du vil blive overrasket over, hvor rart det er ikke at skulle have noget i hænderne, når man ordner sine ting. Samtidigt vil din pandelygte – sjovt nok – følge med dit ansigt, så uanset hvor du kigger, så er der lys.

Da vi var på elgjagt i Sverige, havde vi pandelygter med til alle. Med pandelamper til os alle sammen kunne vi også gå på jagt om natten. Der var også mange flere dyr at se, da mange af dem ikke tør færdes i nærheden af mennesker i dagstid. Pandelygter kan altså give dig mulighed for mange flere oplevelser, særligt hvis du er lidt af en vovehals, ligesom mig.

Stil krav til dine pandelygter

Der er forskel på pandelamper og deres kvalitet. Mit bedste råd, når du skal vælge din pandelygte er, at den gerne må koste lidt. Jeg vil anbefale dig at købe LED lygter, da de generelt lyser meget kraftigere og har længere levetid. De bedste pandelygter tåler også vind, vand og frost, hvilket kan være meget praktisk, hvis du for eksempel er på elgjagt i Sverige. Der er ikke noget så ærgerligt, og måske endda farligt, hvis du er nødt til at pakke din pandelampe væk, når det regner. Måske står du oven i købet midt ude i skoven, når du mister dit lys. I så fald bliver det nok lidt svært at finde tilbage til din lejr.

Jeg selv har flere pandelygter derhjemme, og der er rift om dem, når vi er flere af sted på kajaktur. En af dem – min yndlings – har endda også en elastikrem, som sidder oven på hovedet. Har din pandelygte også det, er det som regel et tegn på, at den er af god kvalitet. Remmen oven på hovedet gør, at pandelygten sidder bedre fast om mit hoved uden at hoppe for meget rundt. Den er særligt praktisk, når man skal gå langt.

Uanset hvilke pandelygter du vælger at tage med på turen, vil de med garanti gøre din tur bedre. Har du flere pandelamper med, vil du også blive populær hos dine rejsemakkere.

Husk også resten af udstyret

Selvom pandelampen er vigtig, er den ikke det eneste grej, du skal have styr på. Vil du gerne undgå, at din oppakning bliver våd, skal du også sørge for at have vandtætte poser med. Du vil blive taknemmelig for dem. Ydermere skal du huske et godt liggeunderlag, som skal have indbygget isolation. Det må også gerne koste lidt, hvis du vil sove godt og varmt. Der findes alverdens grej, der kan gøre din tur meget bedre. Vigtigt er det dog lige at nævne dolken. Hvis du keder dig, er der ikke noget så afslappende, som at snitte i en gren.

Ses – Nikolai

admin:
Related Post